Over

Kies Volgens

Talent

Een grote stap

Volgend jaar ga je naar het eerste middelbaar.

Een juiste studiekeuze maken is niet altijd even gemakkelijk. Daarnaast moet je als zesdejaar nog eens kiezen naar welke school je zult gaan. Zoveel vragen die op je af komen!

Pfff, dat zorgt voor stress en spanning.

Daarom maken we het voor jou gemakkelijker. Je komt met je school naar onze speeddating. In enkele uren maak je kennis met 23 studierichtingen en twee scholen.

Zo kan je zelf al ontdekken welke richtingen iets voor jou zijn.

Kiezen voor de eerste graad op KTA2 Villers is kiezen voor een begeleide zoektocht naar eigen talent naast het basisaanbod. In 1A en in 1B doen we aan talentontdekking door in de lessen de ADI-methode toe te passen en door de organisatie van modules.

De ADI-methode (activerende directe instructie) is een werkvorm waarbij ieder kind op eigen tempo de leerstof inoefent. De leerling die het moeilijk heeft, krijgt extra ondersteuning van de leerkracht. De sterke leerling wordt uitgedaagd door oefeningen te maken die verder gaan dan het basisaanbod en krijgt de rol van minimeester/juf. De middenmoot werkt zelfstandig aan de basisoefeningen met eventuele ondersteuning van de minimeester/juf. Aan de hand van gekleurde fiches wordt aan de leerling duidelijk gemaakt in welke groep hij/zij zit en bent u, als ouder, meteen op de hoogte van het niveau van uw kind.

Elke woensdagvoormiddag mag de leerling op zoek gaan naar zijn talenten in de verschillende modules, die we aanbieden. Bij het rapport in december en juni krijgt de leerling een “talentenwijzer”. Hierin wordt op positieve wijze verwoord waar zijn/haar talenten gesitueerd zijn in de vorm van “smartjes”: rekensmart, taalsmart, teamsmart, zelfsmart, creasmart, milieusmart, denksmart en computersmart. Deze samenvatting is gebaseerd op de resultaten van de ADI-lessen en de modules. De talentenwijzer dient ook om een correcte oriëntering en studiekeuze na het eerste en tweede jaar te kunnen doen.

De modules voor 1A zijn: Fotografie & Mediawijsheid, STEM, Talenlabo en Mens & Maatschappij. Elk van de modules wordt om de 4 weken gegeven. De lat wordt hoog gelegd en de leerlingen staan voor uitdagende projecten waardoor ze hun kwaliteiten en interesses ontdekken. Ze proeven ondertussen van de belangstellingsgebieden die we in onze richtingen aanbieden.

Voor 1B bieden we aan: Techniek/Haarzorg, Welzijn, Taal & Sociale vaardigheden en Crea. Elke module wordt ook hier om de 4 weken gegeven. De leerlingen gaan op zoek naar hun praktische talenten en we streven naar optimaal leerplezier.

meer over de

Scholen

KTA1 is een school voor informatica, multimedia, engineering en wetenschap. In de eerste graad laten we je via Seminarie kennismaken wat je het liefste wil doen in de toekomst. Je krijgt seminarie over : ICT, Media, Engineering, STE(A)M. Zo kan je zelf bepalen waar je talent en interesse ligt. In het tweede jaar kies je dan voor Moderne Wetenschappen of Grafische Media.

KTA1 is een kleine school, we kunnen je dus intensief begeleiden. In het eerste jaar geven we veel aandacht aan het welbevinden op school. De overstap van het zesde leerjaar naar het middelbaar is niet eenvoudig, dat beseffen we maar al te goed. Daarom doen we heel wat acties om het voor jou zo aangenaam mogelijk te maken:

• Peter/meterschap met de laatstejaars
  • GWP met workshops (teambuilding, leren leren, attitudes)
  • Ateljeetje (creatief tijdens de middagspeeltijd)
  • Anti-pestbeleid
  • Attitudeklas
  • (zorg)coördinator
  • Leer- en studiebegeleiding

Na de eerste graad hebben we een hele waaier aan opleidingen die je opleiden in creatieve,wetenschappelijke en technische beroepen.

mijnnieuweschool.be is een samenwerking tussen KTA1 en KTA2 Hasselt.